Hoera! Op 2 December 2013 zijn Kiri en Scotty ouders geworden. 
Ben je benieuwd hoe de kittens er nu uit zien? Onder aan de pagina staat een foto album met kittenfoto's en volwassen foto's.


De stamboom van de kittens vind je hier 
Inteelt: 3.93%
Top5: 40.5%
Klonen: 18.3%

Het was 1 December en Piertje was al wat onrustig en had harde buiken. Tijdens mijn telefoontje met Marjan over hoe het met Piertje ging, begon ze ineens te mauwen en wilde alleen naar boven. Daar is ze direct in de werp kist gaan liggen, en ik voelde zeer  goed dat ze harde buiken had.  Het is een hele onrustige nacht geweest, en we hebben vele uurtjes van de klok gezien. Rond kwart over 7 maakte Piertje me mauwend wakker, ze ging bij me liggen en de pers weeën begonnen. We hebben haar snel in de werp kist gelegd, en om half 8 werd Ryoko geboren. Snel na Ryoko werd om 20 voor 8 Kameko geboren.


Toen was het een lange tijd stil. Tot Piertje weer begon te mauwen, en om 5 voor half 10 werd Kentaro geboren, en kort na Kentaro werd om kwart voor 10 Namiko geboren. 

Natuurlijk was het voor Sander en mij (Anouk) heel voor de hand liggend dat we een bepaald thema zouden gebruiken voor de kittens. De kittens hebben allemaal Japanse namen. 

De namen hebben een betekenis die wij passend vinden voor elk kitten.
Ryoko is net een klein draakje, hij piept en doet, is actief en heel druk. Zijn naam betekent in het Japans ook draak. 
Kameko vonden wij een hele mooie naam, en de betekenis is ook heel passend. Kameko betekent 'kind van de schildpad'. Piertje is qua kleur ook schildpad, dus meer voor de hand liggend kon het niet. 
Kentaro is het grootste mannetje van het stel. Zijn naam betekent dus ook gezonde grote man. 
En Namiko, Namiko werd geboren in een golf, z'n kleurtje is blauw, dus Namiko was de mooiste naam voor hem. Namiko betekent golf in het Japans. 

Mams en kinderen maken het goed en we verheugen ons er op dat we ze op mogen voeden tot geliefde kattenkinderen. 

Naam:  Geslacht:  Kleur: Geboortegewicht: Status:
Boonland's Ryoko Kater  rood gestreept 136 g Gereserveerd
Boonland's Kameko Poes  Wit met amber ogen 135 g Blijft
Boonland's Kentaro Kater  Wit met amber ogen 146 g Gereserveerd
Boonland's Namiko Kater  Blauw gemarmerd 140 g Gereserveerd 

6 week oud: De babies zijn al weer 6 weekjes oud. Spelen en racen door de kamer vinden ze geweldig. Pier begint het ook steeds meer ok te vinden. Als ze lekker bij ons op de bank liggen heeft Piertje even vrijaf en neemt ze haar knuffel momenten en geniet ze er zichtbaar van. Het groeien is deze week niet heel snel gegaan, ze gebruiken natuurlijk steeds meer energie om te spelen. 
Ryoko is nu 889 gram. Spelen vind hij heerlijk, maar dan vooral veren stokjes of stokjes met touwtjes. Hij vind het heerlijk om er dan lekker achter aan te racen. Aandacht is geweldig en hij ligt bijna elke avond bij Sander op schoot te slapen. 
Kameko is nu 891 gram. Ze is echt een heerlijk meisje. We noemen haar nu al knor-O-matic omdat ze al knort als je naar haar wijst. Ze is een echt boefje en begint Nala een beetje te pesten. Nala haar mandje is al van haar als Nala er niet in ligt, maar ook wil ze wel eens bij haar liggen, alhoewel Nala nog wat bang is voor Kameko. 
Kentaro is nu 968 gram. Hij doet zijn naam nu echt eer aan. Hij vind het eten wat we ze geven heerlijk. Hij is heel makkelijk als het om eten gaat. Naast knuffelen is eten echt wel een ding wat hij graag doet. 
Namiko is nu 890 gram. Het liefst ligt Namiko bij ons op schoot te knuffelen om met ons te klieren. We stimuleren hem wel allerlei nieuwe dingen te ondernemen, maar hij vind het soms nog heel erg spannend. Hij heeft echt de tijd nodig om alles te leren kennen, maar langzaam aan vind hij steeds meer dingen leuk. 

5 week oud: De tijd gaat snel, te snel. De babies dartelen ondertussen in de kamer rond. Piertje vind dit allemaal wel heel erg spannend en houd haar babies goed in de gaten. De kattenbak hebben ze ook al gevonden en ze weten heel goed hoe ze die moeten gebruiken. Alhoewel, soms wordt er nog wel eens flink gestoeid in de bak, en slapen kun je er ook heel goed in.  
Ryoko is 744 gram. Hij begint knuffelen heerlijk te vinden en zit maar al te graag op schoot. Maar ook spelen met een verenstokje vind hij geweldig. Hij probeert hem echt te pakken en als hij hem heeft dan is hij helemaal trots op zijn prooi. 
Kameko is 799 gram. Ze is dol op eten. Alles wat ik haar voor schotel eet ze op. Ze is echt een klein boefje, en aandacht is wat ze het liefst krijgt. Ook de wereld ontdekken is helemaal geweldig en ze mag ook graag door de kamer heen wandelen. 
Kentaro is 779 gram. Hij vind eten ook echt helemaal lekker. Vlees is toch echt zijn favoriet en dan hoor je hem echt smakken. Hij gaat ook graag met zijn zus op onderzoek uit. Maar lekker knuffelen is bij hem ook niet onbelangrijk. 
Namiko is 748 gram. En bij Namiko is het what you see is what you get. Rond lopen in de kamer is nog wel spannend, en hij doet alles op zijn tempo. Zo ook eten, hij heeft nog geen hap gegeten en begint nu pas interesse te krijgen voor de geurtjes van eten. Hij is een stuk voorzichtiger en afwachtender dan zijn zus en broertjes.  

4 week oud: Alweer 4 weekjes en echte mini katjes. De babies en Piertje zijn beneden helemaal blij. Kentaro, Kameko en Ryoko hebben ook hun eerste hapjes vast voer gegeten. Kameko en Ryoko vinden het vooral heerlijk en eten al vlees en paté.  Namiko heeft nog weinig interesse in vast voer en vind wat hij van mama krijgt nog helemaal prima. 
Ryoko is nu 618 gram en nog steeds de kleinste. Hij vind het heerlijk om alles te onderzoeken. Ook de krabpaal is een favoriet van hem. Hij vind het heerlijk om in het paaltje wat in de kittenren staat te klimmen. Ook begint hij steeds meer te onderzoeken.
Kameko is nu 674 gram en ruim de grootste. Ze is een verschrikkelijke ondeugd, maar alles wawt ze doet moet wel samen met luid knorren. Ook is ze een flinke klier en wil ze maar al te graag met haar broers klieren. 
Kentaro is nu 616 gram en begint het gedrag van Kameko te kopieren. Hij vind het buikje kriebelen nog steeds heerlijk. Hij kan heerlijk hard door de kitten ren stuiteren. 
Namiko is nu 621 gram en hij begint eindelijk wat van zijn karakter te tonen. Hij is best verlegen, mauwen kan hij niet heel goed alleen het klieren met zijn broers en zus is wel een leuke bezigheid geworden. 

3 week oud: Deze week heb ik de kittens weinig gestoord met foto's. Ze zijn namelijk naar beneden verhuisd overdag. Piertje gaf aan graag beneden te willen zijn, maar beneden kon ze haar draai niet vinden omdat de babies dan onbeschermd boven lagen. Voor de kittens allerlei nieuwe indrukken natuurlijk. De rest van de katten vond het maar niets, alleen Symba vind de kittens niet meer eng. Ook zijn er wat ontstoken oogjes geweest. Kameko begon, dat ging geklukkig al snel over, maar ze heeft Ryoko ook aangestoken. Op foto's lijkt het bij hem erger als het is. 
Ryoko is nu 482 gram en de kleinste van het stel. Maar qua karakter is hij zeker niet de kleinste en alles moet samen gedaan worden met gepiep. Hij kan me ook al heerlijk aankijken met z'n droopy oogjes als ik bij de bench sta. Het liefst speelt hij met zijn broer Kentaro.
Kameko is de zwaarste met haar 532 gram. Ze wil ook nog steeds heel erg graag knuffelen. Af en toe gaat ze zitten gillen om aandacht, en pak ik haar begint ze direct te knorren. Wandelen en de omgeving onderzoeken doet ze als de beste en ze is al 1 keer ontsnapt uit de bench. 
Kentaro is nu 494 gram en begint qua gedrag heel erg op zijn zus te lijken. De wereld ontdekken is natuurlijk helemaal leuk, maar knuffelen is ook het einde. Verder is hij een heerlijke klier.
Namiko is nu 518 gram en nog steeds zo lui als hoe hij er uit ziet. Hij zondert zich vaak af van de andere 3 als die liggen te klieren. Hij wil dan gewoon slapen. Als hij in een klierbui is, is hij ook direct de beste klier, en ook Piertje moet het ontgelden want hij vind mam pesten heel erg leuk. 

 

2 week oud: De kittens groeien als kool, ook hebben ze hun eerste stapjes al gezet. Ze beginnen nu ook wat met horen, en vooral Kameko en Ryoko hebben al snel door dat ik bij de kist zit. Ze kijken me beide met grote ogen aan alsof ze elk woord wat ik zeg letterlijk verstaan. Momenteel is naast drinken en slapen het buikje kriebelen een favoriete bezigheid. Ryoko is vandaag 368 gram, Kameko is 413 gram, Kentaro is 377 gram en Namiko is 405 gram. 
Ryoko begint nu steeds meer alles te accepteren wat om hem heen gebeurt en is er ook eigenlijk best nieuwschierig naar. 
Kameko houdt van knuffelen. Ze wil ook nog steeds heel erg graag opgepakt worden en draait zich dan snel op haar rug om al trappelend en luid knorrend het kriebel proces te doorstaan.
Kentaro vind ook alles steeds interessanter en klimt nu veel door de werpkist heen. En niets is leuker om over mama heen te klimmen (en keihard beginnen te piepen als je honger hebt en je ligt achter mama)  
Namiko is nog steeds de luilak van het stel. We dachten dat er verandering in kwam toen hij als eerste begon te lopen, maar al snel bleek dat de meest interessante dingen toch zijn: eten, slapen en buikje kriebelen. 

1 week oud: Vandaag op 9 december zijn bij alle kittens oogjes open. Bij Kameko zijn ze beide geheel open, en bij de heertjes zijn de oogjes gedeeltelijk open. Het zijn heerlijke babies en mam is geheel tevreden. De babies groeien ook flink! Vandaag zijn ze een weekje oud en wij vinden het heerlijke grote babies. Ryoko is 253 gram, Kameko is 286 gram, Kentaro is 258 gram en Namiko is 286 gram.
We beginnen ook langzaam karaktertjes te zien. 
Ryoko is de drama queen (eigenlijk king natuurlijk) van het stel. Hij begint heel snel te piepen als je hem op pakt. Ryoko is een heel actief ventje.
Kameko is een luie dame. Ze begint te piepen als ze door heeft dat ik bij ze zit. Ze gaat dan zo lang door piepen tot ik haar eindelijk op pak, verder ligt ze gewoon lekker lui te zijn.
Kentaro is ook een heerlijke druktemaker. Dan ligt hij hier, je knippert met je ogen en hij ligt weer ergens anders. Kentaro kan soms flink piepen als hij z'n zin niet krijgt. 
Namiko, het grote teddy beertje. Hij is ook een flinke luilak. Het liefst ligt hij op z'n rug te drinken, en buikje kielen lijkt hem nu al wel lekker.