Senna the Phantom of Maine

Geboren: 09-05-2009
Kleur: Blauw Tabby met Wit

Testresultaten:
FIV/FeLV: Negatief (06-05-2010)
Patella Luxatie: Negatief (06-05-2010)
HCM (echo): Negatief (29-07-2010)
PKD (echo): Negatief (29-07-2010)
SMA: Negatief (ouders zijn negatief bevonden)

Senna is een echt allemans vriendje. Wanneer hier mensen komen die ze niet kent komt ze altijd even snuffelen en vaak komt ze zo bij je op schoot neerploffen. Senna is vooral een papa's kindje. Wanneer ze de kans krijgt ploft ze bij Sander op schoot en gaat daar in de raarste houdingen liggen.

Senna zou ons eerst fokpoesje worden, helaas is bij haar HCM en PKD echo vastgesteld dat Senna DCM heeft. DCM is een hartziekte die vooral voor komt bij grote honden. Bij katten is het een zeldzaamheid dat dit voor komt. Vroeger kwam dit wel veel bij katten voor, maar sinds fabrikanten van kattenvoer taurine aan kattenvoer toegevoegd hebben komt dit bijna niet meer voor. Bij Senna is dit ook het verhaal geweest. Ze heeft helaas door een tekort aan taurine DCM ontwikkeld.

Senna is hier namelijk in april 2010 komen wonen . Senna zat ook als fokpoesje bij haar vorige eigenaar, die afstand van haar deed om verschillende redenen. Monique (de fokster van Senna) had in die tijd kittens die nog niet geent waren, en de moeders van de kittens waren ook nog eens heel beschermend, dus ik had aangeboden dat Senna hier eerst in quarantaine mocht, want wij hadden ruimte zat.

Toen kwam ze hier eindelijk, en ze is toen direct heel erg vertroeteld. Senna vond het niet leuk dat ze boven moest zitten, zo zonder andere poezen, maar we wisten niet of ze iets bij zich droeg, en wisten ook niet of ze kattenaids of leukemie had. Op 6 mei 2010 is ze hierop getest, en negatief bevonden, dus ze mocht gezellig beneden komen.

Elk moment dat wij op de bank zaten kwam ze lekker bij ons troetelen en knuffelen, alsof ze wou zeggen dat dit haar huisje zou worden. Toen hebben wij ook besloten dat dit haar definitieve huisje moest worden, want ze ze is gewoon te lief om weer weg te doen. We hebben het Monique gevraagd en ze kon blijven. Monique zei ook dat ze best wel een nestje bij ons mocht krijgen wat wij natuurlijk ook heel leuk vonden, want Senna was dan ons eerste fokpoesje (als ze geen nestje mocht krijgen was ze ook zeker  gebleven want ze is gewoon zo leuk!)

Op 29-07-2010 was het zover. We gingen met Senna naar de specialist voor haar HCM en PKD echo. We waren best zenuwachtig, want we wisten niet wat we ervan moesten verwachten. Op een klein schermpje zagen wij haar hartje bewegen, en later werden haar nieren bekeken. Dit alles was allemaal goed, en Senna had geen HCM en PKD. Maar de specialist had iets gezien waar we heel erg van geschrokken hadden. Senna bleek DCM te hebben.

Uiteindelijk is helaas gebleken dat Senna door middel van een slechte voeding bij haar vorige eigenaar, en dus een tekort aan taurine DCM ontwikkeld heeft. We waren er gelukkig op tijd bij, want het had ook veel slechter voor ons meisje kunnen zijn. Wij zijn vooral blij dat Senna hier nu zit, want achteraf bleek dat haar vorige eigenaar wilde fokken met poesjes waar ze het niet mee mocht en al helemaal geen preventieve echo's uitvoert bij haar fokdieren. Wanneer er met Senna gefokt zou worden is de kans groot dat ze een dracht niet overleeft omdat haar hart niet meer optimaal pomt en aritmisch is. Hiervoor krijgt Senna nu medicijnen, en ze krijgt extra taurine. 

Al met al zijn we nog heel verdrietig dat ons meisje deze rotziekte heeft, maar we zijn blij dat ze hier nu zit en hier nog lang van haar leventje mag genieten.

Senna is uiteindelijk op 14 December 2018 gecastreerd. We hebben het heel wat jaartjes kunnen doen zonder operatie, maar ze kreeg cystes in haar baarmoeder en op haar eierstokken. We hebben dit ontdekt doordat ze als maar dunner en dunner werd en constant krols was en blaasontstekingen kreeg. Er is bij Senna toen een 24 uurs holteronderzoek gedaan. Ze kreeg een klein kastje op haar borst geplakt waarbij wij 24 uur lang alles moesten noteren wat Senna deed. Aan de hand van dit onderzoek is de beste narcose bij haar toegepast en is ze gelukkig goed door de operatie gekomen. Ze mag hier nu genieten als happy castraat.